Ik ben Suzanne de Lange, woonachtig in Nieuw-Vennep en inmiddels al weer jaren bezig met digitale fotografie. In de loop der tijd heb ik me verder ontwikkeld door vaak en veel te oefenen, te leren door gemaakte fouten en bovenal door kennis op te doen bij ervaren fotografieprofessionals. Zo heb ik meerdere workshops gevolgd bij de gerenommeerde dierenfotograaf Ron Baltus en heb ik bij de grootste opleider in dierenfotografie-opleidingen van de Benelux, Mijn Stijl van Cyrille Deuzé, verscheidene cursussen en workshops gevolgd op het gebied van fotografie en nabewerking van foto’s om zo nóg meer uit mijn foto’s te kunnen halen. Daarnaast heb ik ervaring opgedaan in het fotograferen voor bedrijven zoals bijvoorbeeld voor        Boots and Woods.

Ik houd erg van zo natuurlijk mogelijke foto's en bewerkstellig dit door zo min mogelijk te willen regisseren. De spontane momenten pakken en mens en dier zó vastleggen als ze werkelijk zijn vind ik een echte uitdaging.
Uiteraard doe ik aan nabewerking om mijn foto's net even wat extra's te geven, zonder de realiteit en de natuurlijke kleuren uit het oog te verliezen. Subtiliteit staat hierbij hoog in het vaandel en dit is ook wel te zien aan mijn foto's.

Naast veel en graag bezig zijn met fotografie geniet ik wanneer ik kan van mijn eigen honden Tapas (Laekense Herder), Mojo (kruising Peruaanse Naakthond) en Kiitos (kruising Kelpie), wandelen we aan zee of op de Veluwe  of gaan we een rondje door het bos met de step.
Met Mojo en Kiitos doe ik ook nog aan agility, iets waar we veel lol in hebben.
Een andere grote hobby is crossfit, een sport waar ik inmiddels helemaal aan verslingerd geraakt ben.

Ik ben dus een echte dieren-en natuurliefhebber en daarbij komt mijn passie voor fotografie ook weer van pas. Ik combineer een mooie omgeving graag met een hond die in zijn of haar element is, en leg dat dan weer heel graag vast. Voor mijzelf en mijn eigen honden, maar ook voor mijn klanten.

Ik kijk er naar uit om voor je aan de slag te gaan!

E-mailen
Instagram